Zlatibor već 130 godina održava status najposećenije planine u Srbiji. Svaka sezona donosi nove rekorde, potvrđeno podacima Republičkog zavoda za statistiku. U periodu januar-maj 2023., Zlatibor je ostvario najviše noćenja u zemlji – 307.991, rast od 69% u odnosu na prethodnu godinu. Domaći turisti iz Beograda, Novog Sada, Niša i cele Srbije su najbrojniji posetioci.

Smeštajna ponuda se širi s otvaranjem novih objekata, hotela i apartmana. Povećava se i broj stranih gostiju (mereno ostvarenim brojem noćenja 78 % više u odnosu na prethodnu godinu), dolazak turističkih predstavnika i medija. Domaći gosti čine većinu turističkog prometa. Subvencionisani odmor vaučerima doprinosi razvoju. Hotelski i ugostiteljski objekti održavaju visok nivo usluga i unapređuju sadržaje.

Zlatibor postavlja nove standarde u digitalizaciji turističke ponude kroz omogućavanje online kupovine ulaznica za turističke sadržaje na destinaciji.

Rezultati Zlatibora i postavljeni rekordi su rezultat planiranja, investicija i infrastrukturnih projekata, uz raznovrsne sadržaje za sve uzraste. Jedna od aktivnosti je i postavljanje novi standarde u digitalizaciji turističke ponude kroz omogućavanje online kupovine ulaznica za turističke sadržaje na destinaciji.

Izvor: Turistička organizacija Zlatibora

Baner omiljene atrakcije na Zlatiboru