U nedelju, 27. avgusta, Turistička organizacija Vojvodine (TOV) uspešno je organizovala prvu Fruškogorsku vinsku šetnju pod nazivom „Fruška Walk & wine 2023“.

Ova manifestacija je spojila ljubitelje vina i vinske kulture u jedinstvenoj avanturi degustacije vrhunskih fruškogorskih vina kroz kružnu rutu od 7,6 km sa četiri degustaciona punkta i lokalnim specijalitetima.

Turistička organizacija Vojvodine je zajedno sa partnerom Visit-Serbia.online, koji je bio tehnički provajder manifestacije, obezbedila sveobuhvatno rešenje za online prodaju digitalnih vaučera, sistem za validaciju i izveštavanje na degustacionim punktovima kod vinarija koje su učestvovale. Osim toga, organizovane su i zajedničke marketinške kampanje kako bi se manifestacija što bolje predstavila javnosti.

Šetnja je započela na Ribarskom trgu u Irigu, a učesnici su preuzeli svoje startne pakete i zabeležili uspomene u fotobutu. Ture su se organizovale na pola sata, a turistički vodiči su vodili učesnike kroz vinograde Fruške gore.

Igor Mirović, predsednik pokrajinske vlade, zajedno sa članovima vlade, učestvovao je u prvoj vinskoj šetnji.

Na svakom degustacionom punktu, posetioci su imali priliku da probaju autentična vina, gastronomske specijalitete i uživaju u raznovrsnom muzičkom programu.

Nakon završetka šetnje, na Ribarskom trgu u Irigu, gde je manifestacija i započela, posetioci su mogli da kupe autentična lokalna vina koja su degustirali tokom šetnje.

Organizacija ovog događaja je bila moguća zahvaljujući podršci brojnih institucija i organizacija, uključujući Pokrajinsku vladu, Ministarstvo turizma i omladine, Opštinu Irig, Nacionalni park Fruška gora, Udruženje proizvođača grožđa i vina sa oznakom geografskog porekla „Srem – Fruška gora“, Garancijski fond AP Vojvodine i Razvojni fond Vojvodine.

Baner za omiljene atrakcije u Srbiji Visit Serbia online