Aleksandra Mikata
Aleksandra Mikata

Upoznavanje Srbije kroz oči iskusnog turističkog novinara

Pitali smo Aleksandru Mikata koje putovanje u Srbiji je ostavilo poseban utisak, kao i koju destinaciju u Srbiji želi da poseti u budućnosti.

– Koje putovanje ili atrakcija u Srbiji su na vas ostavili poseban utisak?

Pošto sam poreklom iz severnog Banata oduvek sam želela da vidim Araču, koja se nalazi između Novog Bečeja i Bašaida. Želja mi se ispunila i prijatno sam iznenađena koliko je Novi Bečej živ gradić. Izdvojila bih i manifestaciju paljenje tršnjinih štapova za LiLaLo, koja je pravo osveženje u turističkoj ponudi Srbije, jer je Loznica uspela da osmisli nešto potpuno novo i oživi čitav kraj od Tršića do Banje Koviljače.

 

– Koja je vaša sledeća destinacija ili atrakcija koju želite posetiti u Srbiji i zašto?

Želela bih da ponovo odem do Fruške gore, jer je vreme grožđebalova i u jednom od 17 manastira kupim bagremov med. Volela bih da se vozim šajkom u Kovinu. Planiram i da svratim do Subotice i Palića, jer sam čula da je jezero očišćeno i da je čitav kraj sređen i osvežen. Tačnije, volela bih da prvo što ću ujutru videti budu Palićki park i jezero, jer su u jesen okupani najlepšim bojama.

Aleksandra Mikata je dugogodišnji turistički novinar, koji pored Večernjih Novosti objavljuje reportaže u mnogim magazinima. Dobitnik je Turističkog cveta. Od pre nekoliko godina radi u Turističkoj organizaciji Beograda. Na Instagram profilu @mikataalexandra promoviše turizam Srbije.

Baner za omiljene atrakcije u Srbiji Visit Serbia online