U iščekivanju novog pobednika!

Inicijativa „Najbolja turistička sela“ je jedan od stubova programa UNWTO  – „Turizam za ruralni razvoj“. Svake godine, UNWTO-a prepoznaje najbolja turistička sela kao destinacije u kojima turizam čuva kulturu i tradiciju, podržava raznolikost i pruža mogućnosti za očuvanje biodiverziteta, odnosno ona sela koja se ističu po svojoj posvećenosti održivosti u svim svojim aspektima (ekonomskom, socijalnom i ekološkom).

Na konkursu učestvuju države članice UNWTO-a sa najviše 8 prijava (sela) po državi članici.

Rok za dostavljanje prijava UNWTO-u je 23. Jun 2023, a pobednici će biti proglašeni krajem godine.

Podsećamo vas da je pre 2 godine na zasedanju Svetske turističke organizacije pri Ujedinjenim nacijama (UNWTO) u Madridu Mokra Gora izabrana među 170 kanadidata iz 75 zemalja sveta.

„Sa zadovoljstvom vam čestitam na ovom značajnom dostignuću, koje odaje priznanje Mokroj Gori, kulturnom i prirodnom bogatstvu i njenoj posvećenosti i održivosti svoja tri stuba. Mokra Gora je izabrana među više od 170 prijavljenih iz 75 zemalja, što je jasna demonstracija njenih izuzetnih vrednosti i delovanja u razvoju seoskog turizma“, poručio je predsednik Svetske turističke organizacije Zurab Pololikašvili u pismu upućenom turističkoj zajednici Mokre Gore.

Ova turistička atrakcija Srbije nalazi se u blizini turističkog centra Zlatibor koji nudi još puno interesantnih prirodnih i kulturnih sadržaja koji se mogu obići kroz program Četiri bisera Zlatibora i njihovih tajni onlajn kupovinom objedinjene ulaznice za odrasle i decu.

 

Izvor vesti: Ministarstvo turizma i omladine i TOS

Baner za omiljene atrakcije u Srbiji Visit Serbia online