Od Dino parka koji oživljava praistorijski svet prepun čuda, preko avanturističkih poligona za rekreaciju, pa sve do mesta na kojem ćete istovremeno upoznati američku, indijansku i kulturu zlatiborskih zaseoka, destinacija Zlatibor tokom čitave godine nudi mnoštvo zabavnog sadržaja za čitavu porodicu.

Dino park

Ovaj jedinstveni tematski park je smešten u srcu Zlatibora i čine ga 20 replika dinosaurusa iz doba jure i krede. Kopije ovih drevnih životinja mališani jednostavno obožavaju, još od trenutka kada ih na ulazu Alosaurus dočeka ljubaznim glasom i robotizovanim pokretima, pa sve dok ne sretnu Tiranosaurusa reksa – koji je u parku takođe i čuvar konjičke ergele. Tu gde su dinosaurusi, tu ćete sresti i pećinske ljude, a u okviru Dino parka se nalazi i Dino selo, specifična kombinacija srpskih sela i modernizovanih igraonica u kojima se mališani mogu oprobati u mnoštvu aktivnosti. Na raspolaganju su 6D bioskop, kao i veliki broj timskih igara poput pikada, bilijara, air-softa, a dok se vaša deca igraju, u lokalnoj kafe-piceriji možete odmarati uz kafu.

Avantura park

Dino park se nadovezuje na Avantura park. Ovaj poligon je smešten u borovoj šumi i celoj porodici nudi nesvakidašnje aktivnosti. Bez obzira da li ste rekretivac ili dobro utrenirani posetalc, viseći poligoni će na najrazličitije načine testirati vašu snagu, spretnost i motoriku. Platforme, mreže, zip-lajnovi, stene za penjanje, samo su neki od izazova koji će vas motivisati da prevaziđete sopstvene mogućnosti i ispunite vaše telo i duh pozitivnom energijom.

El Paso City

Na 14 kilometara južno od Dino i Avantura parka, nalazi se El Paso City, još jedan tematski park jedinstvenog sadržaja. Na ovom mestu, daleki svet Divljeg zapada je oživljen kroz mnoštvo poznatih motiva koje smo imali prilike da vidimo u vestern filmovima. Prošetajte se atrakcijom i doživite atmosferu tipičnu za američke gradove sa kraja 19. veka, zavirite u lokalne salone, berbernicu, poštu ili se fotografišite sa šerifom Vajatom Erpom koji svakodnevno motri na obližnji zatvor.

U El Paso City-ju ćete imati prilike da noćite u srpskim brvnarama, kućama na drvetu, deluks apartmanima, karavanima i naravno – indijanskim šatorima. Takođe, na sličan način na koji je reka Rio Grande odvajala dve kulture, američku i indijansku, tako i rečica u ovom malom tematskom selu odvaja El Paso od srpskog dela u kojem možete posetiti crkvu i zlatiborski zaseok tipičan za ovaj kraj Srbije. Ako se odlučite da posetite El Paso City, ne samo što ćete videti, nego ćete i doživeti sve lepote različitosti tri kulture – američke, indijanske i srpske, koje su se na suprotnim krajevima sveta razvijale krajem 19. veka.

Baner omiljene atrakcije na Zlatiboru