Turistička organizacija Sremske Mitrovice nedavno je predstavila svoj novi web sajt. Ova jedinstvena destinacija, koja ima višeslojnu istoriju, pruža raznolik sadržaj koji će učiniti vaš vikend u Sremu nezaboravnim, posebno u okolnim selima i salašima.

Atmosfera Srema preneta je i na sajt koji pruža osnovne informacije o destinaciji i mogućnostima za razgledanje. Pored hotela u Sremskoj Mitrovici, imate mogućnost smeštaja u privatnom smeštaju, seoskim domaćinstvima i salašima. Jedna od nezaobilaznih sekcija je priča o rimskom gradu Sirmiumu i Carskoj palati. Ovo mesto, nekada rezidencija imperatora Dioklecijana koji je upravljao Rimskim carstvom krajem III veka nove ere, danas je centar za posetioce.

Posebno je interesatna sekcija o poznatim stanovnicima ovog grada na Savi. Kada smo kod reke Save, u centru grada nalazi se Gradska plaža ili Brioni kako i još nazivaju ovaj fenomenalno uređen prostor za uživanje i rekreaciju.

Srem i Sremska Mitrovica poznati su po ukusnoj hrani i piću, a tu se posebno ističu kobasice i slanina od svinje mangulice, poznati magareći sir, gulaš i riblji specijaliteti. Takođe, ne zaboravite posetiti Specijalni rezervat prirode Zasavica, jednu od najlepših oaza prirode i mesto gde ove specijalitet možete probati.

U sekciji „Info“ saznaćete da Sremska Mitrovica ima jedan od najreprezentativnijih turističkih centara u Srbiji, koji obavezno treba posetiti pre nego što započnete svoju avanturu u sremskoj ravnici.

Ide leto, pripremite se za posetu Sremskoj Mitrovici koristeči novi sajt i ako imate nekih lepih priča sa putovanja podelite ih sa nama na povratku.

Novi sajt možete posetiti putem linka tosmomi.rs.

Baner za omiljene atrakcije u Srbiji Visit Serbia online