Pripreme za bogat doček Srpske Nove godine na Zlatiboru su u punom jeku! Opština Čajetina i Turistička organizacija Zlatibor već tradicionalno sa posebnom pažnjom organizuju proslavu novogodišnjih praznika na ovoj popularnoj planini. Centralni događaj biće doček Srpske Nove godine, zakazan za 13. januar s početkom u 21:00 časova na Kraljevom trgu.

Na pozornici će nastupiti poznati muzički izvođači Bojan Marović, Mirjana Aleksić, i trubački orkestar Dejana Jevđića, obećavajući nezaboravan doživljaj za sve prisutne. Ovo će biti prilika da posetioci uživaju u vrhunskom koncertu i atmosferi proslave na jednom od najposećenijih trgova u Srbiji.

Tradicionalni doček pravoslavne Nove godine održaće se ispred crkve posvećene Pokrovu Presvete Bogorodice u selu Jablanica, s početkom u 18 časova. Posetioci će imati priliku da dožive pravu čaroliju pravoslavne Nove godine uz prisustvo Božića Bate, paketiće za najmlađe, bogat kulturno-umetnički program, zvuke trube, vatromet i raznovrsnu ponudu zlatiborskih specijaliteta, uključujući tople napitke poput rakije, kuvanog vina i čaja, kao i lovački gulaš, kuvani kupus i mnoge druge poslastice.

Zlatibor je još jednom potvrdio svoju lidersku poziciju kao najposećenija destinacija za provod i odmor tokom novogodišnjih praznika u zemlji. Pored centralnih događaja na trgu i u selu Jablanica, brojni restorani, hoteli i ugostiteljski objekti pripremili su raznovrstan muzički program kako bi gostima omogućili potpuno uživanje u prazničnom duhu tokom pravoslavne Nove godine.

Baner za omiljene atrakcije u Srbiji Visit Serbia online