Prirodnjački muzej
Čuda prirode

Posetite Prirodnjački muzej Beograda i otkrijte fascinantno blago prirode. Ovde se nalazi najvažnija prirodnjačka kolekcija u Srbiji, sa preko 2 miliona vrednih primeraka, uključujući fosile koji datiraju od doba nastanka Sunčevog sistema. Muzej je smešten u zgradi nekadašnje Prve ženske gimnazije od 1939. godine.

Zbirke Prirodnjačkog muzeja obuhvataju raznovrsne oblasti kao što su mineralogija, petrologija, fosili, mekušci, insekti, ptice, sisavci i dr.

Jedna interesantna informacija o Prirodnjačkom muzeju Beograda je da se u njegovim zbirkama nalaze retki i ugroženi primeri flore i faune Balkanskog poluostrva. Ova zbirka ima poseban značaj za očuvanje biološke raznovrsnosti u regionu i pruža dragocene podatke za istraživače i naučnike koji se bave biodiverzitetom ovog područja. Muzej aktivno radi na očuvanju ovih vrsta i edukaciji javnosti o važnosti zaštite prirodne baštine Balkana. Posetom muzeju, možete doprineti i podržati te napore za očuvanje prirode.

Ovaj muzej možete posetiti uz kupovinu objedinjene online ulaznice za MUSEUMS 4 YOU koja omogućava ulaz u Muzej Jugoslavije, Muzej nauke i tehnike, Etnografski muzej i Prirodnjački muzej. 

Baner za omiljene atrakcije u Srbiji Visit Serbia online