Prirodnjački muzej
Čuda prirode

Posetite Galeriju Prirodnjačkog muzeja u Beogradu (Mali Kalemegdan br. 5) i otkrijte fascinantno blago prirode. Prirodnjački muzej čuva najvažnije prirodnjačke zbirke u Srbiji sa preko 2 miliona vrednih predmeta čija starost se kreće u rasponu od pet milijardi godina.

Prirodnjački muzej tokom godine organizuje različite tematske izložbe i prateće programe omogućavajući na taj način publici da zaviri u njegove raskošne zbirke sa vrednim predmetima iz oblasti biologije i geologije, te da se upozna sa različitim fosilima, mineralima, stenama, mekušcima, insektima, pticama, sisarima, biljkama i drugim blagom prirode.

Jedna interesantna informacija o Prirodnjačkom muzeju Beograda je da se u njegovim zbirkama nalaze retki i ugroženi primeri flore i faune Balkanskog poluostrva. Ova zbirka ima poseban značaj za očuvanje biološke raznovrsnosti u regionu i pruža dragocene podatke za istraživače i naučnike koji se bave biodiverzitetom ovog područja. Muzej aktivno radi na očuvanju ovih vrsta i edukaciji javnosti o važnosti zaštite prirodne baštine Balkana. Posetom Galeriji Prirodnjačkog muzeja u Beogradu možete mnogo toga naučiti, divno se zabaviti, ali i sami doprineti naporima za očuvanje prirode.

Ovaj muzej možete posetiti uz kupovinu objedinjene online ulaznice za MUSEUMS 4 YOU koja omogućava ulaz u Muzej Jugoslavije, Muzej nauke i tehnike, Etnografski muzej i Prirodnjački muzej. 

Baner za omiljene atrakcije u Srbiji Visit Serbia online