Sanja Đaković
Sanja Đaković

Neprocenjivi saveti vrsnog turističkog vodiča za nezaboravno putovanje kroz Srbiju

Pitali smo Sanju Đaković koje putovanje u Srbiji je ostavilo poseban utisak, kao i koju destinaciju u Srbiji želi da poseti u budućnosti.

– Koje putovanje ili atrakcija u Srbiji su na vas ostavili poseban utisak?

Bez razmišljanja mogu reći da je to tamo gde je Dunav najdublji, najširi i najuži: Đerdapska klisura. Taj deo Srbije je osim predivne prirode, prepun arheoloških, istorijskih, kulturnih, znamenitosti, a i one gastronomske nisu za zanemarivanje. Golubački grad, Ramska i tvrđava Fetislam, Lepenski vir, Trajanova tabla, Rajkova pećina… Predivni Dunav… Đerdap i njegova okolina su deo Srbije kojem se rado i često vraćam.

– Koja je vaša sledeća destinacija ili atrakcija u Srbiji koju želite da posetitie i zašto?

– Kao neko kome je posao da domaćim i stranim gostima pokazujem lepote naše zemlje, obišla sam gotovo sve znamenitosti Srbije. Do sada, ipak nisam imala prilike da posetim arheološko nalazište Medijana, koje je posle 10 godina ponovo otvoreno ove godine. Prelepe mozaike sam do sada gledala samo na fotografijama, a nadam se da ću uskoro imati priliku da ih vidim i uživo.

 Sanja Đaković

 Diplomirani ekonomista i vodič. Autor osam tematskih šetnji po Beogradu tokom kojih Beograđanima i gostima grada otkriva istoriju Beograda na drugačiji, zanimljiviji način. Tokom svojih tematskih šetnji nam govori o ljubavima znamenitih ličnosti iz naše istorije, zadužbinarima, znamenitim damama, ali i otkrivajući nam kako su se stanovnici Beograda u prošlosti živeli i zabavljali, ali i kakav je bio kriminal u Beogradu do II rata. 

Ako hoćete da se pridružite nekoj od Sanjinih šetnji posetite:  www.belgradeguidedtours.com

Šetnje: 

Ljubavna šetnja Beogradom

Ljubavna šetnja Dorćolom

Zadužbinari, plementiti ljudi velikog srca

Dame, od mnogih hrabrosti stvorene

Ulica kralja Petra, istorija grada u 1000 koraka

Kuda ćemo večeras? istorija zabave u Beogradu do II sv. rata

Iz policijskih beležnica. Ubistva i zavere u Beogradu do II sv. rata

Baner za omiljene atrakcije u Srbiji Visit Serbia online