Miloš Milanović
Miloš Milovanović

Đavolja varoš fascinira, maštam o meandrima Uvca

Pitali smo Miloša Milovanovića koje putovanje u Srbiji je ostavilo poseban utisak, kao i koju destinaciju u Srbiji želi da poseti u budućnosti.

– Koje putovanje ili atrakcija u Srbiji su na vas ostavili poseban utisak?

Volim da obilazim Srbiju, jer uvek ima nešto novo da se otkrije. Sećam se odlaska u Đavolju varoš. Bio sam fasciniran prirodnim fenomenom koji je simbol tog kraja. Čini mi se da bih ponovo mogao satima da stojim i gledam te prirodne skulpture. Zanimljivo mi je bilo i da vidim potoke crvene zbog prisustva gvožđa u vodi i zemlji koja i dalje pokazuje nekadašnja rudarska okna. Divna priroda i zanimljiva istorija, upotpunjene specifičnom kuhinjom – prava uspomena za album.

– Koja je vaša sledeća destinacija ili atrakcija u Srbiji koju želite da posetite i zašto?

Voleo bih da posetim meandre Uvca. I to nekim kamperom tako da, ako je moguće, na tom mestu provedem noć i probudim se s pogledom koji je – neuporediv. Možda i uz „dobro jutro“ razmenjeno sa nekim beloglavim supom.

Miloš Milovanović počeo kao novinar i voditelj emisije „Ukrštene reči“ i informativne redakcije BKTV 2001. godine, a 2004 – 2005. bio novinar, reporter i prezenter informative Studija B, voditelj emisije „Arena“. Narednih 10 godina na B92 radio kao reporter i prezenter vesti B92, voditelj jutarnjeg programa, kviza „Narod protiv“. Na televiziji N1 je od oktobra 2015. Radi kao producent i prezenter „N1info“ vesti, Dnevnika, popodnevnog informativnog programa „Dan uživo“. Bio je producent i prezenter političkog magazina „Crvena linija“. Povremeno se pojavljuje i u jutarnjem programu „Novi dan“. Autor je brojnih intervjua. Kontrabasista, domaćin programa Kolarčeve zadužbine „Mala škola bontona – Kako se sluša koncert“ od 2012. godine. Pokretač Bass Passion vikenda, posvećenog kontrabasu. Dobitnik nagrade „Press vitez – Miloje Mića Orlović“ festivala Press Vitez 2010. Kolarčeva zadužbina dodelila mu je 2014. plaketu za izuzetan doprinos programskoj delatnosti.

Baner za omiljene atrakcije u Srbiji Visit Serbia online