„Kakav pogled“ – izraz je koji ćete često čuti od ljudi koji su posetili neku destinaciju i često razlog zbog kojeg ćete se i vi uputiti na put. Pogled može biti iz sobe, restorana, u vožnji vozom ili biciklom, ali veliko uzbuđenje imate kada nešto gledate sa visine, bilo da je to planinski vrh, visoka građevina, balon ili gondola koja krstari kroz oblake. Pored toga osećaj da ste nešto osvojili, dostigli i ostvarili je razlog zbog kojeg ćete nastaviti da putujete i pravite nezaboravne trenutke za svoju porodicu, prijatelje i sebe. 

Gold Gondola – Najduža gondola na svetu (Zlatibor)

Iskoristite boravak na destinaciji Zlatibor da iskusite vožnju Gold Gondolom, najdužom panoramskom žičarom na svetu koja naselje Zlatibor povezuje sa vrhom i ski-centrom Tornik. Osim pojednostavljenog i lakog skraćivanja puta između dveju ključnih tačaka za većinu gostiju Zlatibora, Gold Gondola pruža nezaboravan pogled na krajolik prošaran četinarskim šumama u kojima se posebno ističe planinski dragulj nesvakidašnje bistrine – Ribničko jezero. A kad se kabina gondole zaustavi, sa vrha Tornika pogled puca do obronaka Tare, Durmitora, Jahorine, zlatiborskih vrhova Čigote i Murtenice, sela Jablanica, Dobroselica, Stublo, Semegnjevo, turistički kompleks na Palisadu i, uz sve to – na ogledalo od mirne vode Ribničkog jezera. Da bi upotpunili to zadovoljstvo – dodajte vidokrugu i gutljaj-dva nekog od autentičnih zlatiborskih napitaka.

Biciklisti mašu putnicima koji se voze Gondolom na Zlatiboru

Avala – Panorama Srbije na dlanu (Beograd)

Nikada niste bili u prilici da vam se Srbija podastre pred očima – od vojvođanske ravnice i Vršačke kule, ušća Save u Dunav i siluete Beograda do proplanaka Kosmaja i srca Šumadije? Postoji jedna tačka, sa koje pogled obuhvata sve te predele i nudi posebno iskustvo – vidikovac Avalskog tornja. Smešten na vrhu planine koja se skromno pomalja na jugu Beograda, nadrastao je petstotinak metara Avale za još 204 metra, nudeći jedinstveni pogled i Srbiju na dlanu. Lift će vas dovesti do vidikovca na ovoj arhitektonski elegantnoj građevini i jednom od simbola prestonice. Predah u kafiću na vidikovcu nudi idealnu priliku da se prepustite novom, a uvek drugačijem pogledu na lepote Srbije.

Pogled na Avalski toranj

Zasavica – Skriveni vrt vila i zmajeva (Sremska Mitrovica)

Zasavica je krivudavi vodotok u severnom delu Mačve, između Save i Drine, čije plitke podzemne vode prave simbiozu sa vlažnim stalno zelenim livadama, trsticima i močvarnim šumama. 

Proglašena je za Specijalni rezervat prirode I kategorije kojim upravlja Pokret gorana iz Sremske Mitrovice. Krajolik čine očuvane šume, pašnjaci, vodotokovi i autentična folklorna obeležja stanovništva koje neguje tradicionalan način života uz vodu, preslikan kroz gastronomiju, jedinstveno organsko stočarstvo i folklor. Centralno mesto za turiste je Vizitorski centar sa osmatračnicom sa koje svud okolo puca nezaboravan pogled na prirodu, brojne priče, krda divljih koja i pitomih magaraca, koji su prava atrakcija za turiste.

Magarci i električni bus u Zasavici
Baner za omiljene atrakcije u Srbiji Visit Serbia online