Šetnja Kalemegdanskim parkom i Beogradskom tvrđavom predstavlja jedan od obaveznih doživljaja ako živite u Beogradu ili ste u poseti. Jedna od atrakcija koja će sigurno upotpuniti vaše iskustvo je Galerija Prirodnjačkog muzeja koja se nalazi u okviru Beogradske tvrđave.

Posetioci ovog muzeja će imati priliku da vide izložbu ‘Biljka kao začin’. Ova postavka predstavlja uzbudljivu sintezu biologije, istorije, umetnosti i gastronomije. Autor, dr Uroš Buzorvić, uvodi posetioce u svet začina kroz mirise, ukus i dodir, otkrivajući moć začina kojima je obeležena ljudska istorija.

Kompleksna izložba prikazuje biološko poreklo, istorijat i uticaj začina, omogućavajući posetiocima da ih iskuse na svim čulnim nivoima. Postavka, čiji dizajn potpisuju Anja Marčetić i Biljana Sovilj, osmišljena je da posetiocima omogući osećaj arome i strukture začina. Izložba je dopunjena reprezentativnom publikacijom i raznovrsnim programima namenjenim svim uzrastima. Ulaznice možete kupiti i online putem uz objedinjenu kartu Museums 4 You, koja takođe obuhvata još tri interesantna Beogradska muzeja.

Baner za omiljene atrakcije u Srbiji Visit Serbia online