Muzej nauke i tehnike
Čudesni svet nauke, tehnike i igračaka

Muzej nauke i tehnike u Beogradu nudi vam jedinstvenu priliku da istražite uticaj mašina, motora i tehnoloških inovacija na naš svakodnevni život kroz izložbu „Čovek i tehnika“. Ovde ćete otkriti kako se živelo i radilo u prošlim vremenima u Srbiji, saznati više o starim tehnologijama i razvoju elektrifikacije, uploviti u svet parnih brodova, saznati kako se štampalo pre štamparija, i upoznati se sa prvim domaćim računarima i Teslinim asinhronim motorom.

Ako vas zanima putovanje kroz vreme, posetite „Galeriju igračaka“ sa preko 150 igračaka iz perioda od 1920. do 1970. godine. Ovde se tehnologija spaja sa kreativnošću kroz raznovrsne lutke, automobile, plišane mede, mehaničke igračke na navijanje, drvene igračke, muzičke kutije i mnoge druge retke eksponate.

Muzej takođe nudi uzbudljivu avanturu u svetu nauke kroz „Naučnu igraonicu“. Interaktivni eksponati iz oblasti astronomije, matematike, fizike, biologije, psihologije i logike čekaju da vas zabave, podstaknu na razmišljanje i otkriju vam tajne naučnih principa. Osetite centrifugalnu silu, proverite svoj osećaj za ravnotežu i iskusite optičke varke dok se zabavljate i učite.

Ostvarite uštedu kupovinom objedinjene online ulaznice MUSEUMS 4 YOU koja omogućava ulaz u Muzej Jugoslavije, Muzej nauke i tehnike, Etnografski muzej i Prirodnjački muzej. 

Baner za omiljene atrakcije u Srbiji Visit Serbia online