Udaraljke – tema poslednje školice bontona pre letnje pauze

Poslednji koncert pre letnje pause u okviru edukativnog programa Mala škola bontona/Kako se sluša koncert biće održan u subotu 29. juna u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine kada će najmlađi saznati više o udaraljkama.

Ciklus Mala škola bontona/Kako se sluša koncert, koji organizuje Centar za muziku Kolarčeve zadužbine, namenjen je najmlađoj publici i njihovim roditeljima.

Voditelj ovog jedinstvenog programa je Miloš Milovanović koji je po obrazovanju muzičar, a po zanimanju televizijski voditelj i deci poznato lice. On na veoma specifičan i originalan način decu vodi kroz ovaj program.

Uz Milovanovića, mališani saznaju istoriju Kolarčeve zadužbine, nauče kada se i zašto aplaudira, šta piše u programu, kako se treba ponašati na koncertu i u jednoj instituciji kulture, šarmantno im prenese podatke iz istorije muzike i zajedno sa njima pravi opuštenu i prijatnu atmosferu na programu.

Na predstojećem koncertu, mališani će imati priliku da saznaju sve što ih zanima o udaraljkama.

U muzičkom delu programa nastupaju studenti Katedre za udaraljke FMU iz klase Srđane Palačkovića, dok je gošća koncerta Ksenija Komljenović, prva žena iz Srbije sa doktoratom iz udaraljki.

Ksenija Komljenović, jedna od pobednica Internacionalnog takmičenja perkusionista u Luksemburgu, je perkusionistkinja, akademik i kompozitorka. Tokom karijere, nastupala je, predavala i studirala u Evropi, SAD i Aziji. Studirala je na Frost školi muzike (Univerzitet u Majamiju), Državnoj školi u Ilinoisu i Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

Program počinje u subotu, 29. juna, u 11 sati, a ulaznice, po ceni od 300 dinara, u prodaji su na biletarnici Kolarca i onlajn.

Baner za omiljene atrakcije u Srbiji Visit Serbia online