Iz godine u godinu kampovanje u Evropi (350 miliona noćenja godišnje) i regionu beleži konstantan porast, i taj trend postoji već više od 20 godina. Sve je veći broj turista koji se okreću ka prirodi i brojnim aktivnostima u prirodi, koje su deo turističke ponude svih zemalja regiona (biciklizam i planinski biciklizam, planinarenje, treking, šetnje, jahanje, paraglajding i dr.).

Kamp „Zlatibor“ spreman za rad

Svim ljubiteljima kampovanja svoja vrata širom je otvorio Kamp „Zlatibor”. Smešten u prijatnom okruženju, nadomak centra Zlatibora, a dovoljno izdvojen od gužve, gostima pruža priliku za uživanje u planinskim pejzažima i odmoru u hladu borova. Sastoji se od 60 kamp jedinica i više lokacija za šatore, ukupne površine 2 hektara.

Izvor foto: Turistička organizacija Zlatibor

Bogata turistička ponuda Zlatibora za kampere

Posetioci kampa na raspolaganju imaju sve blagodeti Zlatibora, aktivnog odmora, kao i brojnih mogućnosti za dnevne izlete u okolini, uključujući posete muzeju na otvorenom „Staro selo“ Sirogojno, Stopića pećini, vodopadu u Gostilju i mnogim drugim atrakcijama.

Ko posećuje kamp „Zlatibor“?

Po tradiciji, najveći broj organizovanih grupa u ovaj kamp stiže iz Holandije, Češke, Poljske, Slovenije i Velike Britanije. Interesovanje raste i na nemačkom tržištu, kako u smislu dolaska novih tako i povratka starih gostiju – ističe Momčilo Mihailović, zaposlen u Kampu „Zlatibor“.

Izvor foto: Turistička organizacija Zlatibor

Uspešan dugogodišnji rad i ulaganja

Odlični uslovi i kvalitet koji opravdava tri zvezdice kampa razlog su da se gosti uvek iznova vraćaju. Kroz stalna ulaganja, uređenje kamp parcela, izgradnju novih sadržaja i prilagođavanje potrebama turista, kamp se trudi da zadrži titulu jednog od najuređenijih u Srbiji.

Ukoliko provodite odmor u kampu „Zlatibor“ predlažemo Vam da na isplanirate Vaš boravak i kupite online ulaznice za posetu navedenim atrakcijama i drugim sadržajima na Zlatiboru.

Molimo Vas da za vreme boravka u kampu i prirodnim ambijenitima Zlatibora obratite pažnju na očuvanje životne sredine kako bi i buduće generacije uživale u njoj.

Baner za omiljene atrakcije u Srbiji Visit Serbia online