Sremska Mitrovica pridružila se platformi Visit-Serbia, jedinstvenom projektu za razvoj turizma koji podržavaju Turistička organizacija Vojvodine i Udruženje za turizam Privredne komore Srbije.

Platformi za onlajn prodaju ulaznica VisitSerbia pristupili su Carska palata, Muzej Srema i Specijalni rezervat prirode „Zasavica“, čime je učinjen prvi veliki korak ka umrežavanju svih turističkih atrakcija grada. Sledeći korak koji planiramo je uključivanje lokalnih vodiča i mogućnost kupovine turističkih tura na teritoriji grada, rekao je direktor Turističke organizacije Sremske Mitrovice Dušan Drča.

Uz pojedinačne ulaznice u ponudi je i Avantura u sremskoj ravnici – paket ulaznica za sve tri atraktivne destinacije su dostupne na onlajn platformi VisitSerbia.

 

Drča je naglasio da Sremska Mitrovica sa svojom turističkom ponudom „prati trendove novih tehnologija, uključujući i onlajn prodaju ulaznica koja će u dogledno vreme postati neizostavni deo svih turističkih putovanja”.

„Korišćenje novih tehnologija u turizmu štedi posetiocima vreme prilikom pripreme putovanja, smanjuje gužve na biletarnicama i omogućava kupovinu iz fotelje. Istovremeno, redukcija papirnih ulaznica ima i ekološku dimenziju – smanjenje potrošnje papira i količine smeća, što bi trebalo da bude cilj svakog modernog grada“, rekao je Drča.

Predstavnik platforme Visit-Serbia Branislav Dogandžić ocenio je da će koncept onlajn prodaje ulaznica za turističke atrakcije i inovativni marketing destinacija, doprineti Sremska Mitrovica sa svojim atrakcijama postane još važnija tačka na turističkoj mapi Srbije jer po svojim sadržajima to zaslužuje.

Uz prepoznatljivu gastronomiju, restorane i salaše, jedinstvenu Carsku palatu koja svedoči o antičkoj prošlosti Sirmiuma, Brione – jednu od najlepših plaža u Srbiji i jedinstveni rezervat prirode Zasavica koji je nadomak grada, Sremska Mitrovica će svakako biti konkurentna u bogatoj turističkoj ponudi Srbije, rekao je Dogandžić.

 

Platformi Visit-Serbia već su se pridružili Zlatibor, čiji gosti uveliko koriste mogućnost onlajn kupovine pojedinačnih ili paketa ulaznica za brojne lokalne atrakcije, Bora lavirint kod Batočine, Muzej iluzija u Beogradu.

Statistika koja svedoči o porastu broja domaćih gostiju, ali turista koji dolaze u Srbiju iz celog sveta, ukazuje da će prednosti platforme Visit-Serbia prepoznati i mnogi drugi turistički lokaliteti širom zemlje, uveren je Dogandžić.

 

Baner za omiljene atrakcije u Srbiji Visit Serbia online