Glamping je sve popularniji trend među ljubiteljima prirode i turistima širom sveta. Već deset godina oduševljava sve one koji žele da provedu svoj odmor u bliskom kontaktu s prirodom, ali ne žele da se odreknu udobnosti i komfora.

Ovaj novi oblik odmora kombinuje prirodu i luksuz, pružajući nezaboravno iskustvo. Glamping je termin koji označava glamurozno kampovanje. Omogućava vam da se povežete s prirodom na jedinstven način. Mogućnosti za postavljanje glamping kampova i šatora su gotovo neograničene, ali je ključno da se pridržavaju principa održivosti kako bi se minimalno uticalo na prirodnu okolinu. Upotreba prirodnih materijala je jedna od karakteristika glampinga.

Ovi glamurozni kampovi mogu se naći širom sveta. U Norveškoj se glamping centri nalaze uz najpopularnije staze za mountain bike, dok su u Sjedinjenim Državama smešteni blizu najpoznatijih nacionalnih parkova. U Keniji, turisti koji idu na safari takođe mogu uživati u smeštaju u luksuznim glamping šatorima. Glamping ne samo da pruža mogućnost da unapredimo održivost turističkih boravaka, već je i trend koji ne smemo propustiti.

Ovo iskustvo omogućava da se istovremeno uživa u prirodi i udobnosti, čineći odmor nezaboravnim. Iskoristite priliku da istražite glamping kao novi svetski trend i doživite harmoniju između prirode i luksuza na svojim putovanjima. Ukoliko niste znali jedan od takvih objekata “Buzzoffski” nalazi se u Specijalnom rezervatu prirode Zasavica na samo 15 km od Sremske Mitrovice i 80 km od Beograda.

Baner za omiljene atrakcije u Srbiji Visit Serbia online