Turistička organizacija Vojvodine organizuje Fruška Walk&Wine 2023 vinsku šetnju koja će se održati u nedelju, 27. avgusta. Tokom ove inspirativne šetnje kroz Frušku Goru, vinoljupci će imati priliku da degustiraju vrhunska vina fruškogorskih vinara na četiri degustaciona punkta, kao i da uživaju u lokalnim specijalitetima.
Šetnja počinje sa Ribarskog trga u Irigu i vodi kroz živopisne pejzaže.
Svaki šetač će dobiti startni paket na Welcome desku, uključujući čašu za degustaciju vina, torbicu, mapu rute i osveženje.

 

Posetioci će šetati u grupama od 50 osoba sa vodičem, a šetnja će ih provesti pored različitih atrakcija kao što su urban deo Iriga, manastir Novo Hopovo, vinogradi Iriškog naselja, fruškogorski salaši i prirodni izvor iz doba Marije Terezije. Povratak na Ribarski trg će biti kroz portu crkve Svetog Nikole.
Nakon šetnje, posetioci će imati priliku da kupe autentična lokalna vina koja su degustirali tokom šetnje.
Organizator događaja je Turistička organizacija Vojvodine, uz podršku Pokrajinske vlade, Ministarstva  turizma i omladine, Opštine Irig i Udruženja proizvođača grožđa i vina sa oznakom geografskog porekla „Srem – Fruška gora“, Garancijskog fonda AP Vojvodine i Razvojnog fonda Vojvodine.
Rezervacije i prodaja vaučera za učesnike se vrši putem domaće digitalne turističke platformeVisit-Serbia.online.
Manifestacija „Fruška Walk&Wine 2023“ doprinosi očuvanju životne sredine i podršci održivog turizma.
Zainteresovani ljubitelji vina i Fruške Gore mogu da izvrše online kupovinu digitalnih vaučera putem sledećeg linka Fruška Walk&Wine 2023.
Baner za omiljene atrakcije u Srbiji Visit Serbia online