Punoletni festival „Srem Folk Fest“, koji se održava u periodu od 11. do 14. avgusta, ima za cilj negovanje i promovisanje narodne pesme, igre, muzike i nošnje svih naroda sveta. Festival omogućava da se i gostujući ansambli upoznaju sa lokalnom kulturom i tradicijom grada domaćina i njegove okoline, kao i srpskog naroda uopšte. U ovim danima Sremska Mitrovica postaje „svet u malom“, kada se vijore zastave država sa skoro svih kontinenata i kada kroz ravne sremačke ulice defiluju šarene nošnje, lepota tradicije i bogatstvo narodnih običaja. Festival se održava na lokalitetu Žitni trg sa početkom u 20:30h.

Na Festival se nastavlja Tamburaško veče 15.08. na istom lokalitetu sa početkom u 20:30h.

Ove godine se u Mitrovici prvi put održava muzički festival „In front of art“ u periodu od 17. do 20. avgusta na sportskom stadionu Sokolskog društva “Partizan”. Osim renomiranih muzičkih izvođača, posetioci će imati priliku da uživaju u festivalu kratkog filma i stand-up komediji. Takođe je pripremljen i program za najmlađe uz Cirkus animatore.

Program In front of art festivala: 17.08. – Festival kratkih umetničkih filmova/Bajaga i instruktori 18.08. – Kolja i Grobovlasnici/ NipplePeople 19.08. – Partibrejkers/ Zoster 20.08. – Cirkus Animatori/ Neša Bridžis/ Ničim izazvan

Poslednja subota u mesecu avgustu je rezervisana za hedoniste, ljubitelje vina i gastronomskih proizvoda. U prelepom ambijentu centralnog gradskog parka u Sremskoj Mitrovici, među klasičnim građevinama iz 18. i 19. veka i uz šuštanje vode iz fontane, Vinski park poseti više od pet hiljada ljudi za samo jedno veče. Tog 26. avgusta od 18h se spajaju svinjski i vinski Srem, iz čije kombinacije proistekne preko 100 izlagača vina i gastronomskih proizvoda.

Doživite lepo vinsko iskustvo prošarano koncertnim nastupima i veselom atmosferom u šarmantnom gradiću na obali reke Save.

Tokom posete festivalima, predlažemo vam da obiđete i vrhunske turističke atrakcije kao što su Carska palata Sirmium, Muzej Srema ili Specijalni rezervat prirode Zasavica. Ove znamenitosti pružaju dublji uvid u bogatu istoriju, kulturu i prirodno blago Sremske Mitrovice i okoline.

Baner za omiljene atrakcije u Srbiji Visit Serbia online