Carska palata – Raskoš Starog Rima u srcu Srema

U Starom Rimu, Sremska Mitrovica se zvala Sirmijum. Jedna od najvažnijih sačuvanih građevina iz tog perioda je Carska palata, koja se nalazi u blizini Gradskog trga. Ovo arheološko nalazište je pretvoreno u centar za posetioce i pruža jedinstveno iskustvo istorije i arheologije. Carska palata je bila mesto upravljanja Rimskim carstvom od strane imperatora Dioklecijana krajem III veka nove ere, a u četvrtom veku je imala veći značaj od carskog Palatina u Rimu.

Ostaci imperijalne palate u Sremskoj Mitrovici

Za više informacija o Sremskoj Mitrovici, gde se Carska Palata nalazi i kako doći do nje posetite stranicu Sremska Mitrovica.

Carska palata Sirmijum se nalazi u centru grada Sremske Mitrovice i lako je do nje doći pešice, biciklom, autobusom ili kolima (obezbeđen parking).

Preporuke:

U Carskoj palati Sirmium možete videti spisak svih imperatora koji su boravili u Sirmijumu, a interpretacijski paneli postavljeni duž kompleksa pružiće vam detaljne informacije o ovom važnom istorijskom lokalitetu. Obratite posebnu pažnju na hipokaust, podno grejanje, i mozaik koji se nalazi na podu i zidovima, koji predstavljaju jedinstvene primere dekorativne umetnosti na Balkanu. Ako planirate organizovanje ekskurzije ili stručne posete, ovo arheološko nalazište je idealno mesto za to. U suvenirnici možete pronaći bogat izbor suvenira.

U blizini Carske palate nalazi se i Muzej Srema, koji vas vodi kroz vremeplov antičkog i srednjovekovnog perioda. Nakon posete muzeju, možete nastaviti vaše istraživanje i posetiti Specijalni rezervat prirode Zasavica. Kupovinom paketa „Avantura u sremskoj ravnici“, možete dobiti objedinjenu ulaznicu za sve tri atrakcije i maksimalno iskoristiti svoje vreme u ovom delu Srbije.

Radno vreme i cena ulaznica za Carsku Palatu Sirmium:

Radno vreme je od ponedeljka do nedelje od 08.00 do 16.00 sati.

Cena ulaznice za odrasle je 300 dinara, a cena za decu od 7 do 15 godina iznosi 200 dinara.

Ulaznice možete kupiti i online.

Pogledajte VR video prikaza Carske Palate Sirmium  u Sremskoj Mitrovici i pripremite se za nezaboravno iskustvo.

Baner za omiljene atrakcije u Srbiji Visit Serbia online