Avantura u sremskoj ravnici

Sremska Mitrovica je grad muzej, jedan od najstarijih gradova u Evropi, ali i destinacija koja ima očaravajuće prirodne lepote. Otkrijte i istražite Carsku palatu, jedinstveni doživljaj istorije, Muzej Srema vremeplov antike i srednjeg veka, kao i pirodnjačke zbirke koja svedoči o razvoju okolnog biljnog i životinjskog sveta. Za kraj ili početak ove ture tu je Specijalni rezervat prirode Zasavica, mesto gde caruje priroda,  oaza sakrivena od brzog tempa života. 

Idealna turističku šetnja ovim gradom vodi vas do Carske palate iz rimskog period sa mozaicima koji su kitili njen jedinstveni enterijer. U njoj vas čeka jedinstven doživljaj istorije. Taj velelepni prostor, zbir temelja monumentalnih prostorija, predstavljaju mesto iz kojeg je imperator Dioklecijan upravljao Rimskim carstvom krajem III veka nove ere, da bi u četvrtom veku palata u Sirmijumu imala veći značaj od carskog Palatina u Rimu. Dok ste u palati, obratite pažnju na spisak svih imperatora koji su boravili u Sirmijumu, a koji se nalazi desno od ulaza. 

Ostaci imperijalne palate u Sremskoj Mitrovici

Nakon što posetite Carsku palatu, doživljaj antičkog perioda Sremske Mitrovice dopunite obilaskom Muzeja Srema koji se sastoji iz dve zgrade. Istorijska postavka se nalazi dijagonalno od Carske palate, dok je arheološka sa lapidarijumom smeštena na Trgu Svetog Stefana. U lapidarijumu se nalazi izložbeni prostor kamenih spomenika, većinom iz rimskog perioda, kao i prostoriju ville urbane (gradske kuće) koja se prostirala ispod muzejskog prostora i okolnih zgrada.

Zgrada Muzeja Srema

U jednom od najlepših specijalnih rezervata prirode u Srbiji, imaćete mogućnost da obiđete netaknutu prirodu, neponovljivu u svojoj autentičnosti i raznolikosti biljnih i životinjskih vrsta. Centralno mesto za turiste je Vizitorski centar sa osmatračnicom sa koje svud okolo puca nezaboravan pogled na prirodu. Životinje koje ćete videti u rezervatu su prijateljski nastrojene prema posetiocima, tako da nemojte da se čudite ako domaćinsko magare odluči da vam pravi društvo. Pomazite ga i dozvolite da jednostavnost i skromnost boravka u prirodi u potpunosti odbaci sve vaše brige.

Pogled na Zasavicu iz vazduha
Baner za omiljene atrakcije u Srbiji Visit Serbia online
Avantura u sremskoj ravnici - Carska palata, Muzej Srema i Zasavica

AVANTURA U SREMSKOJ RAVNICI

Sremska Mitrovica je grad muzej, jedan od najstarijih gradova u Evropi, ali i destinacija koja ima očaravajuće prirodne lepote. Pogledajte naš predlog, paket ulaznica, i doživite savršen izlet.

Od

1.050,00 RSD

Avantura u sremskoj ravnici - Carska palata, Muzej Srema i Zasavica

AVANTURA U SREMSKOJ RAVNICI

Sremska Mitrovica je grad muzej, jedan od najstarijih gradova u Evropi, ali i destinacija koja ima očaravajuće prirodne lepote.

Od

1.050,00 RSD

Baner Avantura u sremskoj ravnici visit serbia online